Salade met viVie, een beetje kaas & een beetje ricotta

Salade van viVie, peer en groene asperges

Was twee stevige peren. Haal er met een meloenschepje bolletjes uit (zonder te peren te schillen). Bak de bolletjes van peer heel kort, op hoog vuur, aan in olijfolie. Kruid de peer goed met zout en zwarte peper. Voeg 1 eetlepel vloeibare honing toe en laat kort mee karamelliseren. Blus met het sap van een vierde citroen. Neem van het vuur en schud nog even op met 1 koffielepel gedroogde munt. Kook 500 g groene asperges kort in gezouten water, spoel onmiddellijk onder koud water en laat goed uitlekken. Was 1 bot radijzen en snij ze in dunne plakjes. Meng peer, radijzen en asperges samen met 1/8ste krulandijvie en een handvol pompoenpitten. Verdeel 1 viVie kaasje onder, in en/of boven de salade. Snij viVie daarvoor in partjes of verkruimel haar. Werk af met extra olijfolie en citroensap.

Hou een beetje peer bolletjes en frisse krulandijvie over om de salade af te werken.

De Zuivelarij

Er komen ook nog andere lekkere zuivelproducten uit onze Zuivelarij.